Saab 9-5: stroom/spannings probleem,knipperende dim en grootlicht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 tiD

Hoi , ik heb hier een saab 9.5 staan met een Isuzu 3.0liter V6 diesel.Type 2004/2005

De volgende storing is er aan de hand,tijdens lopende motor knipperen de koplampen enorm en schakelt de climatronic geregeld in /uit

De dynamo is in orde en ook de accu is al nieuw,voedings kabel van accu naar startmotor en verder naar dynamo + ook in orde.

massa over motor is in orde.

Wat opvalt als de L aansluiting los is van de dynamo en de motor loopt en de dynamo niet laad (12,1 volt) is het probleem weg,maak je hem dan aan de gang (13.8volt) met een losse draad en proeflampje via de accu + dan komt het probleem meteen weer terug.

de spanning zie je dan redelijk stabiel op de scope,met de scope ook op massa gemeten en dan zie je géén echte overgangs spannings verliezen.

wat wel opvalt is dat er verschillende relais in de zekering/relais kast achter de accu staan te ratelen,waar onder de het koelvin relais en die van de verlichting.

als je op de spoel stuur kant meet van de relais (massa aansturing ) dan zie op de scope de helft van de accu spanning waardoor de relais dus klapperen.

geef je de relais afzonderlijk massa aan de stuurkant zijn de problemen weg.(verlichting knippert niet meer en climatronic werkt weer.)

de voedingen op de relais zijn allemaal in orde.

De kabels van de massa sturingen van deze relais hebben allemaal een afzonderlijke gekleurde massa stuur draad die naar binnen gaat onder het dashboard,vermoedelijk naar linker A stijl.

heeft iemand hier een aanwijzing voor waar mogelijk te zoeken is.lijkt op massa probleem van een module.

mvg. John.


[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....[/b]

diesel johnny

Geplaatst door diesel johnny (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al "geef je de relais afzonderlijk massa aan de stuurkant zijn de problemen weg". Hier zal je het dus moeten zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.