Saab 9-7X 2006: Cilinder 6 loopt niet mee

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 5.3, Motorinhoud (cc): 5300, Vermogen (kw): 221

Deze auto loopt op 7 cilinders. Na diagnose kom ik er achter dat de inlaatklep van cilinder 6 totaal niet open gaat of beweegt. Heb inlaatspruitstuk er af gehaald, en het deksel verwijderd. Helaas is er zo niet bij te komen. Zie alleen aan voor en achterkant een stukje nokkenas. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Vermoed zelf een stoter, maar daar kom je zo ook niet bij.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-7X? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Heb tuimelaars verwijderd. Klepstoter van inlaat cilinder 6 kun je zo indrukken. De andere hebben dit niet. Ga nu cilinderkop demonteren. Er zitten verschillende klepstoters in. 4 voor cilinderafschakeling en 4 gewone stoters. Daar zijn ook de kleppen voor onder het middendeksel tussen cilinderkoppen.

hellbat (0) PRO, 6 jaar geleden

Ow, op die fiets, begreep al niet waar heel die rommel voor was onder dat deksel.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Heb cilinderkop er af gehaald. Stoter van 6e cilinder (inlaat) is helemaal lam. Ga ze alle 8 vervangen.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Is weer gerepareerd. Loopt weer perfect. Als de motor tijdens rijden minder belast wordt, dan worden er cilinders uitgeschakeld. Is bijna niet te merken. Je hoort alleen maar iets meer geronk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-7X of stel zelf een nieuwe vraag.