Seat Ibiza: ruitenwissers werken niet

Bouwjaar: 2008, Motorcode: BNM

Probleem terug geopend :
Deze wagen is met defekte ruitenwissers binnengekomen. Alle zekeringen zijn intact. Als je de hendel bedient hoor je telkenmale een klik in de relais. Maar bizar genoeg krijgen we geen stroom op de motor van de ruitenwissers. Enkel een foutcode aanwezig van lage accuspanning, verder geen foutcode.

Iemand bekend met dit probleem alvorens we beginnen te "slopen" onder het dashbord????

Wij hebben stroom op fiche maar slechts 1,4 tot 4 volt? Hebben nieuwe motor geplaatst om te testen, maar euvel blijft.
Heeft iemand dit al meegemaakt aub?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Dus bij de wissermotor heb je 4 volt met de wisser ingeschakeld ? Als de accu spanning goed is, relais goed en maar 4 volt bij de wisser motor, dan heb je weerstand tussen het relais en de wissermotor. Ik zal even in het schema kijken hoe die wordt aangestuurd e.d.

P.s had je niet beter 12v op de oude motor kunnen zetten om te kijken of die het deed ...

Mvg Diagnoseoplocatie.nl

jhl (0) PRO, 8 jaar geleden

Hebben nieuwe motor in "bruikleen" gekregen van collega die deze verkeerd besteld had. Vandaar.
Thx voor het opzoeken vh schema

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb even snel gekeken, maar er zitten op de motor 4 aansluitingen, 2 geschakelde plussen, 1 massa en een controle draad (voor diagnostische doeleinde vd module). Relais zit in de module en is volledig computer gestuurd. Je kan de draden opzoeken op de module en hem dan tijdens inschakelen meten, dan weet je de output van de module. Is die ook laag, dan voedingen en massa (geladen) van de module nalopen. Is die wel goed, dan zit er weerstand in de bekabeling.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

jhl (0) PRO, 8 jaar geleden

Thx vd tips. Blijkt nu ook dat als je de richtingaanwijzers opzet, je het "getik" niet hoort. Klant opgebeld en blijkbaar is dat tegelijkertijd gekomen met het defekt van de wissers. Zijn momenteel alle bedradingen met nummers en kleuren aan het checken. Is er weet van dat de comformodule defekt gaat? Is blijkbaar nogal in tweedehands te vinden, vandaar mijn vraag.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Je zou vanaf de module 12 v op de motor kunnen zetten (stekker los van de module), dan weet je gelijk of er draadbreuk zit tussen de module en de wisser motor. Dat is de snelste manier iig.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

comfortmodule in tweedehands vervangen en probleem is opgelost. Thx voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.