Skoda Fabia: Fabia 1,4 16V houdt in bij constant rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 16V

Hallo allemaal, wij hebben onlangs een Fabia Combi 1,4 16V verkocht en na enkele dagen kwam deze terug met een brandend storingslampje en de klacht dat de auto zou inhouden. Dit inhouden doet zich voornamelijk voor als men rond de 50 a 60 km/h rijdt en dan op constante snelheid. Accelereren en decelereren geeft geen problemen. Ik weet even niet meer de foutcode, maar dat had iets met de hoogtedruk te maken oid. We hebben het gasklephuis gereinigd, echter het opnieuw inleren ging niet. Na diverse pogingen en zelfs vervanging van het gasklephuis is dit toch gelukt. Klant haalt de auto op, lijkt goed te gaan, tot na een paar dagen hetzelfde zich weer voordoet, inhouden, maar geen storing/storingslampje. Wij hebben toen de bobines vernieuwd met wederom geen resultaat. Auto naar de Skodadealer gehad om interactief storing te zoeken, volgens hen toch overslag herkend, bougies vernieuwd en klaar (zegt men), niet dus. EVAP klepje afgedopt, rijden, probleem weg, dus nieuwe EVAP-klep gemonteerd. Proefrit (ruim 150 km, meerdere dagen), geen problemen meer, dus auto weer afgeleverd aan de klant. Ruim een week niets gehoord, dus.... wij denken..het is in orde, gelukkig !! Tot vandaag.., weer telefoon, auto houdt weer in en er brandt geen storingslampje. Wij weten zo langzamerhand niet meer wat te doen. Is er in dit forum iemand die ons kan helpen?

Mijus72

Geplaatst door Mijus72 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Marjacq (0) PRO, 9 jaar geleden

Is de brandstofdruk in orde? Rij zelf ook met het zelfde type auto (2004 met slechts 37.000km) die vertoonde onder constant rijden ook inhouden of schokken zelfs.
Na vernieuwen van brandstoffilter geen probleem meer . Voertuig vertoonde geen storing codes .
In dit geval de combinatie van weinig kilometers en ruim 10 jaar oud zat filter deels verstopt.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Maar staat er nu ook een storing in? En zo ja, welke?
Mocht weer cil overslag zijn dan kijken of het weer dezelfde cilinder is.
Anders eventueel verstuivers wisselen.
Is de software actueel?
Hoe is de spanning van de tandriem? Geen looprol plastiek eraf waardoor de riem slap staat?
Belangrijkste is om eerst te weten welke storing er steeds weer terug komt.

gozertje07 (0) PRO, 8 jaar geleden

Is het probleem al bekend??
Als dit het geval is, graag antwoord vermelden!!!

Ik denk dat de compressie niet in orde is / was. De kleppen willen nog weleens niet goed afdichten...
Als dit het geval is registreerd de ECU cilinder overslag herkend!!!

Mijus72 (0) PRO, 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het is al een tijd geleden dat ik dit probleem geplaatst heb. Een oplossing heb ik niet gevonden voor het probleem van deze klant met de Fabia.
Om een ontevreden klant te voorkomen is in goed overleg besloten de auto terug te kopen. De auto is later toch weer verkocht en de nieuwe eigenaar rijdt er al een aantal maanden met veel plezier in rond ......, jawel...zonder problemen en/of klachten. Zucht, auto's...., toch allemaal bedankt voor het meedenken :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.