Smart Fortwo: smart loopt op twee cilinders en knalt in de inlaat van de derde

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3cil

please wie kan mij helpen mijn smart 600cc 3cil begon op eens op twee cilinders te lopen en knalde in de inlaat van de derde cilinder ( back fire) ik heb de bougies er uit gehaald die zijn goed alle 6, verder bobine om gewisselt met de tweede cilinder helpt niet, injector omgewisselt met de twee de cilinder helpt ook niet ,de derde cilinder springt niet aan en blijft knallen in de inlaat, compressie gemeten, alle cilinders zijn perfect zelfs de derde cilinder heeft de best compressie, de inlaat knalt niet meer als ik de injector of de bombine afkoppel, ik weet het nu echt niet meer compresie,injector, bombine, bougies en ook geen valse lucht alles is goed,

wie weet raad ik weet het niet meer zo iets nog nooit mee gemaakt, lijkt net of de timing van de derde cilinder niet goed is en bij de inlaat na brand.

postema

Geplaatst door postema (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

h.hannemann (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk een gebroken kleptuimelaar waardoor één klep niet meer opend !!
Komt wel eens voor helaas.
Dus klepdeksel demonteren en controleren

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.