Smart Forfour: Airbagstoring

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Deze auto heeft een airbagstoring .
Het airbaglampje blijft continu branden.Uitgelezen bij de dealer en de oorzaak zou een defect airbagmodule zijn.
Mijn vraag kan ik hier eventueel een goede gebruikte module in zetten en moet deze ingeleerd worden op de auto en moeten er eventueel nog andere handelingen verricht worden om het spul weer aan de gang te krijgen, de dealer blijft hier wat vaag over.Alvast dank voor jullie info.

peet66

Geplaatst door peet66 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart Forfour? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dost074 (0), 14 jaar geleden

Je kunt er gewoon een gebruikte module in plaatsen, mits deze de zelfde type numer heeft als de oude. Na het plaatsen van de nieuwe module zal het airbag lampje blijven branden. Deze kan weer ge-reset worden met de star scanner of een ander compattebel diagnose scanner

peet66 (0) PRO, 14 jaar geleden

Tahir bedankt voor je reaktie.

Na het vervangen van de defecte module door een gebruikte begon het airbaglampje te knipperen ik ben toen bij de dealer langs geweest.De monteur vertelde mij dat het airbagmodule vasthangt aan het chassisnummer van de auto waar het airbagmodule uitkomt en ook dit dient gewijzigd te worden anders zal het nooit werken.En inderdaad nadat dit gebeurd was en resetten bleek het airbagsysteem weer normaal te werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Forfour of stel zelf een nieuwe vraag.