Smart Fortwo: Smart four 2 eerste os sensor???

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.6

Ik zit met een probleempje het lampje van de Abs knippert steeds onder het rijden en ook remt de auto niet echt geweldig. Nu heb ik al een nieuwe Abs sensor en een nieuwe Abs ring gemonteerd(deze lag door) nu geeft de computer aan eerste os sensor? Ook kan ik deze storing niet wissen? Nu hoorde ik over een harde reset door de accu kabels een tijdje tegen elkaar te houden maar dit lijkt mij sterk iemand suggesties?

Gr mark

pika

Geplaatst door pika (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 9 jaar geleden

Ook een prof weet dat resetten niet helpt..repareren wel.
En de accukabels tegen elkaar houden heeft helemaal geen zin; Het enige wat je daarmee bereikt is dat eventuele condensatoren leeglopen en zodoende geen spanning meer op de diverse modules staat.
Echter, als de storing niet opgelost wordt komt die vanzelf weer terug.
Die os sensor.....moet dat niet O2 sensor zijn? (lambdasensor)
(Hoewel ik niet begrijp wat die met de ABS te maken heeft)

pika (0) PRO, 9 jaar geleden

Leek mij inderdaad ook al sterk vandaar dat ik het eerst hier maar plaats ;) zodat ik tot een oplossing kan komen om te gaan repareren en het is wel degelijk os sensor lamda heeft idd niets met Abs te maken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.