SsangYong Rexton: remmen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Ik heb niet bekend met de Rexton vandaar het volgende vraag. Bij het remmen trapt het rempedaal al diep weg , remt ook niet super. Maar als je vervolgens blijft drukken zakt het nog verder weg, alsof de hoofdremcilinder inwendig lekt, en bij pompen komt hij hoger ter zitten. Maar volgens dealer is dit normaal ! Is dit zo?
Verder heb ik de remmen ontlucht en het is er enkel slechter op geworden. De dealer zegt dat bij deze auto de remmen via uitleesapparatuur gesteld moeten worden ?
Wie kan mij hier duidelijkheid over verschaffen ?

cor1816

Geplaatst door cor1816 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Rexton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

als je stilstaat en je trapt de rem met draaiende motor in (stevig) dan bij gelijkblijvende druk zakt hij langzaam weg
tijdens een paar keer pompen komt de rem omhoog

als de pedaal wegzakt dan mag inderdaad niet. op het systeem kan wel een druk van 120-140 bar komen te staan. deze druk mag niet weg vallen. zakt deze weg dan zakt de pedaal weg. dit wil dus zeggen dat hij ergens lek is. dit kan bij overal zijn. elke cilinder moet afgedicht worden en kan dus lekken. elke verbinding die niet goed afdicht kan lekken.

paar keer pompen dan kan inderdaad de rem omhoog komen. maar dit ligt in welke maten

remmen stellen met een uitleesapparaat ken ik wel
bij de vw passat moet de elektronische rem achter met de computer terug gestelt worden (remblokken vervangen) en dan weer er tegen aan drukken. bij andere vw moet je de rem terug draaien.
oftewel de handrem moet dan eleketronisch werken
anders zouden ze bedoelen dat de abs aangestuurd moet worden tijdens het ontluchten. om hier de lucht weg te halen

Musso53 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het is inderdaad normaal dat het rempedaal heel langzaam weg zakt als je het ingedrukt blijft houden. Op zich remmen de nieuwe type Rexton goed. T.o.v. de eerste typen zijn er groter remblokken en schijven met een groter diameter gemonteerd. Zijn de blokken wel insleten?

Bij het vervangen van de remvloeistof moet de ABS/ESP unit worden ingeschakeld met het diagnose apparaat om ook hierin de remolie te verversen. Je stelt de remmen hier niet mee terug of iets dergelijks.

Marbel (0), 15 jaar geleden

Vreemde verhalen..........

Ikzelf rij een Rexton '06 al een jaar en er is mij niets bekent over remdruk die wegvalt met lopende motor.
Ook bij "pompen" blijft de remdruk hetzelfde.
Conclusie: er zit lucht ergens in leidingen of cilinders.

Kortom: hoort niet zo, dus laat je niet met een kluitje in't riet sturen!!

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

@musso53
dit moet dan de eerste auto zijn dat de pedaal wegzakt bij het intrappen van de rem

paar maanden terug een druktest gedaan bij een volvo 240 (remleiding vervangen, omdat de nippels te vast zaten ) met draaiende motor de rempedaal met alle macht ingetrapt
in kan 100% zeker dat de rempedaal niet wegzakt. zakt deze wel weg dan wil dit zeggen dat er een lek is. anders kan de pedaal niet wegzakken.

precies zoals marbel (en ik in mijn vorige post) zegt
hoort niet en moet zeker goed nagekeken worden

strak (0), 15 jaar geleden

Hallo, ik heb zelf een rexton uit 2004 en had ditzelfde probleem. Ik heb zelfs de anwb laten komen hiervoor. De monteur van de anwb en ik zijn een rondje gaan rijden en hebben op een stil weggetje een paar keer een noodstop gemaakt zodat de abs ingreep. Nadat de abs een keer of 3 had ingegrepen was het pedaal keihard en het probleem was in mijn geval verdwenen. Het is de moeite waard om te proberen.
Succes ermee!

harry folkers (0) PRO, 15 jaar geleden

`hallo, heb je nog bekeken of blokjes wel los in de zadels zitten die willen nog wel eens vast gaan zitten of een geleide pen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Rexton of stel zelf een nieuwe vraag.