SsangYong Musso: Koppelingschakelaar Ssang Yong Musso

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9TD

Mijn Musso heeft een probleem met de koppelingschakelaar die het mogelijk maakt om te starten.
Soms moet je 5 tot 10 keer de koppeling intrappen voordat de auto start.
Kan ik deze schakelaar zonder gevolgen door verbinden? Er zitten twee draden op aangesloten. Dus ik denk dat ze zo doorverbonden kunnen worden.
Maar ik wil toch graag de mening van een paar collega's.

Bij voorbaat dank!

automatcoevorden

Geplaatst door automatcoevorden (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik heb dit pas bij een dodge ram van gedaan,ik weet het niet dezelfde auto maar kan gewoon is al een half jaar geleden alleen zaten hier 2 schakelaars op eentje was van cruise control,het is gewoon een schakelaar meer niet als dat niet zou gaan zou je elke keer als je de koppeling intrapt of loslaat iets moeten activeren

Musso53 (0) PRO, 14 jaar geleden

De schakelaar beveiligt ook het naar lage gearing schakelen van de 4-WD (bij een snelheid < 2 kmh). Hij zorgt er voor dat op dat moment geen kracht op de aandrijflijn staat en de zaak heel blijft.
Het kan zijn dat de schakelaar niet geheel goed is afgesteld of er een te dikke mat onder het pedaal ligt. Even inspuiten met WD40 lost ook wel het probleem op.
Het beste is gewoon een nieuwe schakelaar te monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.