SsangYong Rexton: slaat eerste keer starten niet aan, tweede wel.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

deze rexton slaat bij eerste keer starten niet aan, tweede keer wel. dit doet hij zo goed als iedere morgen. ook als je in z'n vrij naar de 4000 toeren gaat, gaat hij net voor de 4000 al z'n toerental begrenzen. is dit normaal bij een automaat? zowel in P als in N doet hij dit. en op het moment van toerenbegrenzen zie je ook de snelheidsmeter oplopen naar 60 a 90 km/h, dat terwijl je gewoon stil staat. ik beschik helaas niet over de mogelijkheid deze auto uit te lezen....
verdenk zelf de bdp-sensor voor het eerste probleem, maar wie weet heeft er iemand een veel betere tip.
mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Rexton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Musso53 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het startprobleem kan worden veroorzaakt doordat de brandstofdruk op het railsyseem wegvalt t.g.v. lekkende injectoren of een defecte terugslagklep in de brandstofpomp. Het kan ook zijn dat de startonderbreker wat meer tijd nodig heeft om het starten vrij te geven.

Dat de motor in P of N niet hoger gaat dan 4000 omw/min is normaal want er zit een toerenbegrenzing in. Dat de snelheidsmeter dan oploopt is een raadsel voor mij.

timhoeks2 (0) PRO, 14 jaar geleden

dus even ergens druk laten meten tijdens de eerste start zeg jij. gaan we dat eens doen!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de brandstofpomp aangestuurd wordt als je het contact aan zet, even 2 seconden wachten vóórdat je de 1e keer start.
Dan is de brandstofdruk opgebouwd. Start de motor dan wel goed, dan is er ergens een lekje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Rexton of stel zelf een nieuwe vraag.