SsangYong Musso: Hoe demonteer ik de versnellingspook van een Musso 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2900 td

Bij mijn Musso van 2001 heeft de versnellingspook veel zijdelingse ruimte, op de hefbrug is te zien, dat de oorzaak zit in vermoedelijk een silentbloc in de verbinding met de versnellingsbak, maar door mij en verschillende anderen is getracht het nephouten afdekplaatje met versnellingsbakhoes te demonteren , maar dat is niet gelukt.

Wie weet, hoe het moet, zonder de boel te veel te beschadigen. Suf, maar deze vraag heb ik ook gesteld bij de categorie Particulieren, terwijl ik toch mijn hele leven, inmiddels pakweg 55 jaar, in het vak (hoofdzakelijke Motorenrevisie) zit.

Bvd jjborsten

jjborsten

Geplaatst door jjborsten (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Musso53 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is vrij eenvoudig de gehele middenconsole te verwijderen. Hij zit vast met 4 grote parkers aan de zijkant. 2 aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. Het binnenwerk van hert opbergvak onder de armsteun kan je er uit lichten. Door dit gat kan je de connector van de sigaretten aansteker los halen. De knop van de pook kan je er afschroeven. De handrem aantrekken en dan eerst de achterzijde oplichten en er af tillen.

jjborsten (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor je hulp, vrijdag heb, net als iedereen, de hele dag vrij en dan ga ik me er maar op uitleven, want alsmaar zoeken, waar de derde en vierde versnelling zitten is ook niet alles. Ook bij het doorschakelen naar 5 kom ik nog al eens in 3 terecht.
Na vrijdag laat ik je weten of het mij gelukt is.
Bvd jjborsten

jjborsten (0) PRO, 13 jaar geleden

T.a.v. Musso53.
Ik ben er nog niet achter, opbergvak er uit, dan zit de achterzijde van de console helemaal los, pookknop afgeschroefd, maar dan zit er ergens aan de voorzijde nog een paar schroeven, die ik niet kan zien/vinden. Indien mogelijk, graag advies ! Dit is een versnellingsbak met 1 schakelstang.
Bvd jjborsten

Musso53 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Ik neem aan dat je de twee schroeven aan voorzijde, zijkant er uit heb gedraaid. Zie groene pijlen op de foto.

Ik kan het me niet helemaal herinneren maar mogelijk zit hij aan de voorzijde met 2 paspennen in de gaten in het middendeel geschoven en moet je hem aan de achterzijde wat omhoog tillen en dan naar achteren schuiven. Je moet wel de handrem goed aantrekken anders kan hij aan de achterzijde niet voldoende omhoog.

http://img638.imageshack.us/content_roun...

jjborsten (0) PRO, 13 jaar geleden

T.a.v. Musso 53.

Het is voor elkaar, inderdaad zitten aan de voorzijde ook 2 schroeven, daarvoor moest echter wel het radiopaneel worden gedemonteerd. Mijn auto heeft een enkele schakelstang waarvan de draaipunten voorzien zijn van hele kleine busjes, gemaakt van een soort Pertinax, waarin koperdraad zit geweven, als lagering, deze waren helemaal kapot en ik heb dus nieuwe gedraaid van brons en deze gemonteerd. Mijn schakelprobleem in nu over,
maar een en ander trilt nu wel een beetje, mogelijk zijn de bronzen busjes toch te weinig flexibel.
Mijn reactie is wat laat, maar alsnog bedankt voor het mee denken !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.