SsangYong Musso: VDO afstandbediening met startblokkering

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2900 td

M.H.
Ik heb bij mijn Musso 2.9 td 2 contactsleutels met transponder, maar slecht 1 afstandbediening voor de portiervergrendeling/startonderbreker, nu werd mij verteld, dat de VDO afstandbediening niet meer los te leveren zijn en een en ander gecombineerd is met de boordcomputer. Vraag mij niet hoe, want dat snap ik niet zo goed, maar ik maak mij nu al zorgen, dat die afstandbediening, die ik nu nog heb, de geest geeft en dat zou betekenen, dat ik de complete auto naar de shredder
zou kunnen brengen.
Wie kan mij vertellen, hoe het werkelijk zit en graag een oplossing !

J.J.Borsten

jjborsten

Geplaatst door jjborsten (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Maak je maar geen zorgen, we pletten geen auto's omdat je deuren niet meer open willen.
Een en ander is idd gekoppeld maar ook alles is te vervangen, er zijn diverse losse sets van superkwaliteit te koop om dit om te zetten.
Je zender heeft een bepaalde frequentie ...het is ook mogelijk om dit in stellen op bv een ander afstandsbediening.
Op het internet vind je hier genoeg oplossingen voor.

Maar je kunt toch ook zonder afstandsbediening je deuren openen en sluiten en rijden?
Bij transponderherkenning moet de startblokkering er gewoon af gaan.. zo niet dan is het een aftermarketprodukt en zou ik een nieuwe set monteren.
Vanwaar de paniek?

jjborsten (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb mijn 2e sleutel geprobeerd en inderdaad alles werkte, zoals het hoort, alleen bleven de alarmlichten knipperen, maar dat is denkelijk op te lossen met een goede zijkniptang.
Mijn onzekerheid/onwetendheid houdt verband met het feit, dat ik wel meer dan 50 jaar in de autowereld zit, maar bijna alles daarvan in de motorenrevisie en de huidige electronica gaat mij volkomen boven mijn pet.
Ik ga mij nu laten vertellen, welke draad ik in geval van nood moet doorknippen, wanneer ik de afstandbediening kwijt zou zijn of wanneer deze kapot zou gaan en doe ik de deur gewoon met de sleutel open en op slot.
In ieder geval bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.