SsangYong REXTON RX270 XDI VAN AUT.: kvs temperatuursensor op motor onvindbaar

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 665, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 121

Zo nu en dan gaat de Mercedes 5 cilinder van de betreffende Rextoon in storing vanwege een defecte koelvloeistoftemperatuursensor. De meter slaat dan in de hoek en de motor gaat in de noodloop en heeft geen trekkracht meer. Ik heb de motorstoring uitgelezen en op de Bosch KTS kast werd inderdaad gemeld dat de sensor het probleem geeft. Ik heb een nieuwe sensor besteld maar nu komt het: De sensor is niet te vinden in de motor!! De testkast geeft aan dat deze moet zijn gemonteerd in het thermostaathuis links voor op de motor, hier zit inderdaad wel een plaats waar de sensor gemonteerd zou kunnen worden, mits er op fabriek een gat in geboord is en er schroefdraad in getapt is. Dit is echter niet het geval! Ik ben de hele motor 3x rond geweest maar kan de sensor niet vinden. Kan iemand mij vertellen wat ik over het hoofd zie? Hij móet toch op de motor gemonteerd zijn? Ik hoor het graag, alvast dank!

dielangue

Geplaatst door dielangue (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Rexton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dielangue (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik had mij al gedoucht en zat klaar om op visite te gaan. Ben net eerst toch weer onder de kap gedoken en ja hoor! Hij zit er echt! Wel op een onmogelijke plaats maar de temperatuursensor zit er echt! Hartelijk dank voor de links. Overmorgen ga ik hem vervangen! Groet Rien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Rexton of stel zelf een nieuwe vraag.