Subaru Forester: Motor "pruttelt"

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: EJ20

Het probleem doet zich bij warme motor voor, met caravan erachter. Als je een constante snelheid houdt en het gaspedaal een beetje indrukt is het zeer goed te horen, tussen 1500 en 2500 toeren en het brandstofverbruik isook wat gestegen (normaal 1:9 met caravan en airco nu was het 1:8,3 met dezelfde omstandigheden, ligt ook niet aan de route want die rijdt ik al 7 jaar en heb hiervoor geen problemen gehad). Bougie's, bougiekabels vervangen, klepspeling ook afgesteld, nieuw luchtfilter, nieuw brandstoffilter het heeft niet mogen baten. Voor de rest rijdt en trekt de auto gewoon goed. Bij de dealer werd ik met vraagtekens beantwoordt die wisten ook hier geen antwoord op te geven... Wie heeft er een ideetje ( denk zelf aan de stappenmotor...)

MVG
Patrick

Soeprijder

Geplaatst door Soeprijder (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jeroen5297 (0) PRO, 15 jaar geleden

Patrick,

heb je nog steeds hetzelfde probleem?
Heb je een 4-gas testje gedaan, zoja wat zijn de waardes?

Wat geeft de MAP-sensor aan als je hem uitleest?

Gegroet
Jeroen

Soeprijder (0) PRO, 15 jaar geleden

Jeroen,

Ik heb nog steeds het probleem. 4-gas test was goed,maar heb met meten wel gemerkt dat lambdasonde traag regelt ( komt waarschijnlijk door open einddemper van EPS). Heb ook het advies gekregen om de stappenmotor te reinigen. MAP-sensor werkt prima volgens de Subarudealer. Heb op internet gezocht en zag dat de MAP-sensor wel is stuk gaan. Ga zaterdag stappenmotor reinigen en kijk dan wel hoe hij het doet. Ik denk ook dat ik een nieuwe lambda monteer. Wat was jouw ideetje dan ??

Groeten
Patrick

Overigens heb ik vorige week 495 km gereden aan een stuk, zonder caravan, met 130 km/h en had nog 1/8 tank over.... Rara politiepet...

Jeroen5297 (0) PRO, 15 jaar geleden

Patrick,

Mijn idee was dat motormanagement belasting niet goed kan bepalen door defecte map sensor....
Wat zijn de waardes van de 4-gas test? (vooral op toerental dat hij pruttelt)

Ik snap link niet helemaal tussen open einddemper en traag regelende Lambda-Sonde....

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

egr klep nog goed (indien aanwezig) vooral op konstante snelheid ,deellast,,

Soeprijder (0) PRO, 13 jaar geleden

Na wat afwezigheid naar het buitenland voor werk het probleem alsnog gevonden, lambdasonde was defect. Na het vervangen reed hij als een zonnetje. Zelfs verbruik was beter geworden.

Soeprijder (0) PRO, 11 jaar geleden

Achterste lambdasonde was defect, regelde zer traag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.