Subaru Forester: Afslaan koude motor, omloopklep?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0i EJ20 125pk

Deze auto heeft vermoedelijk een defecte luchtomloopklep. Motor slaat tijdens warmdraaifase af bij gas loslaten. Reinigen van stationair regelklep en gasklephuis had geen effect.

Probleem: De regelklep kost maar liefst EUR 486,= incl.BTW. Voordat we zo'n duur onderdeel vervangen had ik graag iets meer zekerheid. Iemand hiermee ervaring?

(Onderdeelnummer 22650AA2180)

Pouwels

Geplaatst door Pouwels (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry folkers (0) PRO, 11 jaar geleden

heb je de klepspeling al gecontroleerd meestal het probleem als die op lpg loopt heb nog niet mee gemaakt dat een omloop klep stuk was.groetn Harry

Pouwels (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Harry.

Bij de laatste proefrit werd duidelijk dat het inderdaad niet aan de omloopklep ligt, de auto slaat af als gevolg van te weinig compressie. Als de motor afgeslagen is start hij rond alsof de riem gebroken is, maar slaat na even doorstarten wel aan.
De koudstart is prima, de motor loopt warm ook goed. Ik denk dat de hij last heeft van verkleving van de klepstelen door lakafzetting, die gaan we dus reinigen.
De klepspeling gaan we ook controleren/afstellen. Meer klepspeling geeft een iets kleinere lichthoogte en wat meer compressie-einddruk, en dat kan in dit geval ook geen kwaad.

harry folkers (0) PRO, 11 jaar geleden

Op lpg zetten wij ze altijd op 0.25en 0.30 en je moet ze op lpg wel elke 30000 stellen dan heb je deze problemen niet meer

Pouwels (0) PRO, 11 jaar geleden

De auto loopt weer als een zonnetje, probleem opgelost.

harry folkers (0) PRO, 11 jaar geleden

stonden de kleppen nu ook aan

Pouwels (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja, uitlaatkleppen stonden behoorlijk strak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.