Suzuki Baleno: Afwijking snelheidsmeter ook bij de dag en kilometerteller?

Laatst reed ik met mijn Suzuki Baleno uit 1997 over de A1, met mijn navigatie aan. Als ik 100km/u op de navigatie wilde rijden, reed ik op de snelheidmeter van de auto 110km/u. Ik ga er van uit dat de navigatie een bijna correcte snelheid aangeeft, en mijn meter 10% afwijkt. >de vraag is> : wijkt dan ook de digitale teller (dagteller en km.teller) ook 10% af? Oftewel moet ik 10% optellen bij de gereden afstand in kilometers?

Reinier53

Geplaatst door Reinier53 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pievo86 (0) PRO, 6 jaar geleden

vanuit de overheid is aan de fabrikant opgelegd dat de snelheids meter ongeveer 7% afwijking naar boven moeten hebben jij hebt 10% welke maat banden zitten er onder jouw baleno zijn dit standaard maat of zitten er sportvelgen onder met een afwijkende maat band op internet kun je vinden bij bandentabellen hoeveel afwijking dit geeft waarschijnlijk heeft dit ook invloed op de digitale km teller

Reinier53 (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, maar het is geen antwoord op mijn vraag; ik zal mijn vraag anders stellen: Als ik mijn benzine verbruik wil weten heb ik de werkelijk aantal gereden kilometers nodig. De vraag is dus of de zg dagteller en/of kilometerteller (draaiende cijfers) ook die 10% afwijking hebben? Zodat 400 km op de dagteller in werkelijkheid 440 gereden kilometers zijn. Hierdoor zou mijn auto dus niet (voorbeeld) 1/10 maar 1/11 rijden.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,afgelegde afstand kun je zien met behulp van de "hectometer" paaltjes langs de snelweg en vergelijken met wat de teller aangeeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.