Suzuki Baleno 1997: ABS lampje brandt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G16B

Voordat ik voor 2,5 maand op vakantie ging in de winterperiode 2016/17, waren er geen problemen. Echter bij terugkomst bij lage temperatuur en nat weer, voelde ik bij lage snelheid en rustig remmen een trilling in het rempedaal (ABS) wat niet klopte met de wegomstandigheid, ABS lampje ging branden. Het lampje ging weer uit na de motor opnieuw starten. In de daarop volgende tijd had ik de klacht niet bij droog weer. In de daarop volgende natte koude periode, kwam de klacht weer terug, maar dan frequenter. Op het laatst ging het lampje ook niet uit na starten en bij droog weer, en brande direct zodra de motor aansloeg. Op dit moment brandt het lampje altijd. De auto is bij garages uitgelezen, bedrijf1: defecte solenoid in ABS pomp. Bedrijf2 geen signaal van linker achterwiel, sensor defect of draadbreuk. Nu kost een sensor €240- bij de dealer, krijg geen bericht van bij de onderdelen-lijn aangesloten bedrijven,over de wielsensor(2e hands). Wel voor de ABS pomp. Wat is rationeel gezien de waarschijnlijke veroorzaker van dit probleem, gezien de voorgeschiedeniS? B.v.b. dank Reinier

Reinier53

Geplaatst door Reinier53 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

Tsja, dat is nogal een verschil. Ik zou de auto even laten uitlezen bij een dealer of een ander bedrijf die de juiste apparatuur heeft om Suzuki uit te lezen.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

En evt sensor met een scope meten

Reinier53 (0) PRO, 6 jaar geleden

bedrijf 2 is Luyckx Suzuki dealer Amsterdam z.o.

Reinier53 (0) PRO, 5 jaar geleden

Inderdaad was de ABS sensor l.a. defect, universele onderdelen leveranciers zijn duurder dan de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.