Toyota Rav4: TIP: kortsluiting standlichten + ESP storing

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Klacht is af en toe klappen van de zekering standlichten en het branden van esp storing. Ook het instrumentenpaneel durft sporadisch uitvallen en terug aan schieten.

Na het controleren van de verlichting en de bedrading er naar toe geen problemen vastgesteld. Toch klapt de zekering af en toe zelf met ontkoppelde verlichting. Bij het omleggen van de bedrading via de zekeringaansluiting was het verlichtingsprobleem opgelost maar toch bleef de ESP af en toe branden met een can storing + flikkerend instrumentpaneel.

De massapunten goed nagekeken en uitgemeten, geen verandering..

Uiteindelijk vastgesteld dat onder het dashboard achter de zekeringkast een kabelboom lichtjes egen de koppelingshefboom komt als deze in ruststand staat. Gezien de pedaalhefboom geverfd is wordt maar sporadisch kortsluiting gemaakt met een voedingsdraad van standlichten, can-draad van ESP en een andere draad.

7 uur tijd mee verloren in totaal, maar wel lekker zelf opgelost!

nic163

Geplaatst door nic163 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Robbie Jensema (0) PRO, 8 jaar geleden

Heel mooi Nic, bedankt voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.