Toyota PRIUS: Code C1241 Low battery voltage

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1NZ-FXE, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 57

Goedenavond,

wij rijden al een aantal jaren een prius van 2007, nu hebben we nooit problemen met de auto gehad tot afgelopen weekeinde.
Probleem die zich voor doet:
Als je rijd en tot op heden een scherpe bocht naar links maakt gaat hij piepen en geeft het wel bekende driehoekje aan met uitroepteken.
op het display geeft hij aan "een probleem"maar wat geeft hij niet aan. dit allemaal doet hij nu maar voor korte duur. vandaag echter kwam erbij dat het rempedaal hard was, dus lijkt het erop dat de bekrachtiging niet werkt.

auto uit laten lezen:
Foutcode die deze aangeeft is : C1241 Low battery voltage or abnormally

op google wel wat kunnen vinden dat het mogelijk een spanningsregelaar probleem is.... maar waar zit deze? de auto heeft geen dynamo en word mijn inziens geladen door spoelen rond het massavliegwiel.

als iemand suggesties heeft hoor ik het graag

SD82

Geplaatst door SD82 (0) PRO , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arjankempeneers (0) PRO, 5 jaar geleden

Er zit ook nog een gewone accu in die slecht kan zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.