Toyota P1: loopt langzaam stationair

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1 SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Goedemorgen,

Ik ben bezig met een yaris. Klacht was dat de auto niet goed stationair liep. Auto bekeken en bleek op 3 cilinders te lopen. Oorzaak verbrande klep. Cilinderkop klaar gemaakt en weer gemonteerd, auto loopt nu op 4 cilinders maar nog steeds erg zacht stationair. Lmm en stationair omloopklep gereinigd maar klacht blijft. Wat ik wel raar vind is dat als ik de auto uitlees en de meetwaardenblokken bekijk. de gasklep bij stand gesloten al op 10% staat en bij volgas max 80% haalt is dit normaal? en heeft iemand nog tips?

devrim

Geplaatst door devrim (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Lees je werkelijk de GasklepSTAND uit? Of krijg je het Voltage van de Gasklep positie sensor?
Als het een percentage van het voltage is dan klopt dit wel. 0% zou dan kortstluiting naar massa zijn.

Waar lees je mee uit? Een EOBD/OBD2 scanner soms?

devrim (0) PRO, 5 jaar geleden

bosch kts 670 tester. Hij geeft procenten van de gasklep weer...

devrim (0) PRO, 5 jaar geleden

Inmiddels rijd de yaris weer acceptabel. gasklep dmv aanslagboutje iets opgeschroefd (niet de manier maar wel een oplossing. Bedankt voor het meedenken)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.