Volkswagen Polo: motor slaat over bij stationair draaien

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo ik heb een vw polo 1.4 v16 hij gaat bij stationair overslaan ,soms is er een gevoel hij wil afslaan daarbij heb ik een foutcode 17961 die na het uitlezen weer pas gaat branden na ongeveer 10 kilometer rijden.
is dit iemand bekend zoja dan wil graag horen wat dat kan zijn ,groetjes urbanis

urbanis

Geplaatst door urbanis (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

Meegemaakt dat een stekkerverbinding op een injector een breuk had. Tijden naar gezocht en bij toeval door wat te rommelen met de bedrading kwamen we erachter.

Maar wat is de omschrijving bij die foutcode precies?

urbanis (0) PRO, 8 jaar geleden

barometric absolute druksensor inlaatspruitstuk cilinder rij 2

urbanis (0) PRO, 8 jaar geleden

de foutcode 17961 vds

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Gasklep schoonmaken en opnieuw inleren en controleren op valse lucht. Als die punten in orde zijn dan is het probleem in de meeste gevallen opgelost.

Martijn83 (0) PRO, 8 jaar geleden

tip maak naast de gasklep ook de plaat onder het gasklephuis goed schoon en met name de doorvoer naar het egr pijpje( kan goed veel kool inzitten)
nu terug zetten naar fabrieksinstelling ( of adaptie waarde reset)en controleer of dit gebeurt is. door de opgeslagen min en max waarde van je egr klep te bekijken deze staan nu op nul. Leer nu de gasklep en de egr klep opnieuw in.
verwacht dat hij nu weer lekker zal lopen.

urbanis (0) PRO, 4 jaar geleden

is al geregeld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.