Volkswagen POLO: Soms niet starten

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

We hebben een polo die eens in de 3mnd niet wil aanslaan. Als je start lijkt het net of er geen compressie is en draait de motor heel snel. Als je dan de auto met een sleepkabel aantrekt loopt die binnen 2 tellen en daarna kan je blijven starten en de auto is dan weer normaal. Geen storingen. Olie is goed, gasklep is gereinigd.
Iemand dit al eens eerder meegemaakt?

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Dit heb ik wel vaker meegemaakt en ook met meerdere modellen zoals de Up, die heeft er ook soms last van maar voornamelijk de wat oudere 1.4's.
Als je door blijft starten met een beetje gas dan slaat hij meestal na 30-50 seconden langzamerhand wel weer aan.
Naar mijn idee blijven dan de kleppen ietsjes open staan oid of de gasklep staat volledig gesloten maar ik heb eigenlijk nog nooit verder hoeven zoeken naar dit probleem maar ik heb het wel vaker meegemaakt idd. Gebeurd vaak na een korte start en dan uit en even later weer starten en dan op dat moment gebeurd dit soms.

bb155 (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb hier ook een Polo in de klanten kring die dat eens in de 2 jaar heeft.
Volgens mij te veel olie druk bij starten waardoor de kleppen niet goed sluiten.
Motor spoelen, probleem weer voor een tijd weg.

at (10) PRO, 7 jaar geleden

We hebben de motor gereinigd en de oliepomp vervangen, tot nu gaat het nog goed.

at (10) PRO, 5 jaar geleden

Het was de oliepomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.