Volkswagen VENTO GL 66 KW E2: Elektrische ruitbediening werkt niet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste,
Betreffende auto is van familie en staat 220km verderop, dus voor mij geen mogelijkheid om direct metingen of controles uit te voeren, maar misschien een tip van VW collega's?
Elektrische ruitbediening Lv werkt niet. Ook geen klik van ruitmechanisme hoorbaar. Bij bediening van het Rv portier raam, zowel met schakelaar Lv als Rv portier, gaat Rv raam tegengesteld en met stapjes omhoog of omlaag. Synchroniseren zoals bij Peugeot (helemaal openen en daarna 3 sec. schakelaar bediening vasthouden, daarna sluiten en 3 sec. schakelaar bediening vasthouden) geeft geen resultaat. Tijdens bezoek daar, heb ik even gekeken en met het weinige gereedschap dat er was, de kabelboom t.h.v. de doorvoer naar portier gecontroleerd op mogelijke draadbreuk ala Peugeot, maar geen gebroken draad/draden gevonden. Portierbekleding Lv verwijderd en stekker op ruitmechanisme gecontroleerd. De eigenaar heeft op mijn (gok op afstand) advies een 2e hands schakelaar weten te scoren, maar ook dit helpt niet. Zijn er speciale zaken die bovengenoemde problemen kunnen veroorzaken? Alvast mijn dank. Gr van een Peugeot collega.

hans4074

Geplaatst door hans4074 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Zijn alle VW professionals al op vakantie, of is het probleem te lastig?

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,hans,Specifieke problemen zijn mij niet bekent,maar het lijkt mij toch een bedradings probleem.
de contacten van de 32 polige steker in de A stijl willen wel eens (van binnenuit) oxideren .
De schakelmodules van de raammotoren zitten aan de motor zelf en zijn onderling verbonden i.vm.het comfortsluitsysteem van de ramen (ramen allemaal tegelijk open of sluiten met de sleutel in het portier.)
Heb nog wel een schema gevonden,misschien helpt dat,maar je moet wel de auto erbij hebben,helaas.
suc 6

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Ha Jaker, hartelijk dank voor je reactie! Wij gaan met enige regelmaat een weekend naar deze familie, dus dat komt wel goed. Met jou info en schema's kan ik gerichter gaan zoeken. Het kan dus ook wel even duren voordat ik de afloop laat weten. Nogmaals mijn dank. Gr. Hans

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Nog niet in de gelegenheid geweest om naar de ruitbediening te kijken.

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Auto gaat in de verkoop of sloop.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

OK,bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.