Volkswagen Polo: waarschuwingslampjes dashbord blijven branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Na de sleutel uit het kontakt te halen gaan de waarschuwingslampjes van airbag, oliedruk en handrem branden en klinkt de gong. Als ik de accu een 15 min eraf haal blijft het ongeveer 10 min weg en begint het opnieuw. Als ik het standlicht opzet gaan de lampjes uit en werkt alles normaal. Het is niet het contactslot dat blijft hangen, dit is getest en ook geen kabelbreuk van de alternator naar de accu. nergens een draadbreuk te vinden. Uitlezen met vcds geeft aan dat er een communicatiefout is tussen motorsturing en boordcomputer, tussen airbagcomputer en boordcomputer, deze fouten kunnen ook gewist worden maar komen steeds terug erin na de lampjes zijn aangeweest. Verder rijdt hij normaal, alles werkt zoals het moet.
ik vermoed cockpit misschien stuk...

krishuuybrechts

Geplaatst door krishuuybrechts (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

NielsAMGw203 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,

Bent u in het bezit van een scope? Gezien het om een communicatie probleem gaat is dit bijna onmogelijk op te sporen zonder scope.
Moest u in het bezit ervan zijn stel ik voor van even het signaal te meten.

Veel succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.