1 bezoeker online

Classic Cars: Bedford cf340 diesel die niet meer wil lopen

Na lang starten slaat de motor aan en slaat dan na een paar seconden weer af. Brandstof filter is reeds vervangen maar mag niet baten het brandstof systeem geheel ontlucht, deels ook voorzien van nieuwe koperen afdichtings ringen. blijft na lang aanhouden stationair draaien maar zo snel als de motor belast wordt smoort ie en slaat af, dit is dan wel te voorkomen als je met het handpompje (op het filter) blijft pompen en komt dan wel op toeren. wie weet raad.

Michiel van Beek

Geplaatst door Michiel van Beek , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

0

Hans4037, 11 jaar geleden

Zit er veel speling op de gashevel op de brandstofpomp,daar zou lucht in het systeem kunnen komen.
Dit was een veel voorkomend euvel bij deze brandstofpomp.

Heb je ook gecontroleerd of de opbrengst van het opvoerpompje voldoende is?

Hans

0

Michiel van Beek, 11 jaar geleden

Bij starten komt er behoorlijk wat brandstof uit het opvoerpompje dat onder aan bij de krukas zit. hoeveel zou dit ongeveer moeten zijn? het is nl. niet zo dat het eruitspuit tijdens het starten.

0

Hans4037, 11 jaar geleden

Probeer eens om er een elektrischpompje tussen te zetten indien je die hebt deden we vroeger ook want de ovale nok die de opvoerpomp in werking zet wilden nog wel eens afslijten dan was de opbrengst te weinig.

Hans

0

JAN/DODGE, 11 jaar geleden

hoe is het afgelopen?

0

Michiel van Beek, 11 jaar geleden

Inmiddels heb ik het opvoerpompje vervangen. geeft nu bij starten brandstof tot op de ontluchtings nippel op de pomp. nu komt er geen druppel brandstof bij de vestuivers alle leidingen losgehaald van de pomp maar niets. de electronische stopzetter voel je klikken bij het op contact zetten. zou de pomp kapot zijn? of zou toch de stopzetter niet goed functioneren?

0

Hans4037, 11 jaar geleden

De elektrische afsluiter kun je wel horen tikken ,maar hij kan ook mechanisch dicht blijven doordat kunststof plunjertje blijft hangen.Heb je wel goed ontlucht dat is lastig bij deze recht op staande brandstofpomp.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars of stel zelf een nieuwe vraag.