1 bezoeker online

Classic Cars: Overdrive

Hallo,
Ik ben in het bezit van een MGB 1969 met overdrive. Nu werkt de overdrive ineens niet meer elke keer, als ik de overdriveschakelaar aan zet. Ook gaat de overdrive bij ingeschakelde schakelaar er soms uit en weer erin. Wat kan de oorzaak zijn? Zou het misschien aan een vervuild overdrive oliefilter kunnen liggen?
M.vr.gr.
Ton

Anton44

Geplaatst door Anton44 , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

0

dutchbert, 10 jaar geleden

Het meest voor de hand liggend is een elektrisch probleem
(Lucas heeft een bepaalde reputatie).

Controleer eerst eens of alle schuifcontactjes vastzitten.
Er zit een schakelaar op de versnellingsbak welke het inschakelen van de OD alleen mogelijk maakt als de 3e of 4e gang (of alleen 4e, sommige bouwjaren, USA-uitvoering) is ingelegd.
Die bedrading kan loszitten (BTDT) en die schakelaar zelf kan loszitten.

Hele oude MGB's hebben ook nog een vacuumschakelaartje (OD schakelt uit
bij weinig vacuum = sterk accelereren) maar dat is bij bj 1969
naar ik meen niet meer van toepassing.

Succes
Bert
1970 MGB

0

Mercury, 10 jaar geleden

Dit is bijna 99% kans op de schakelaar zoals Bert al zegt, al dit type overdrives met zo'n schakelaartje hebben er last van ook bijv. Volvo's

gr

Peco Power

0

Anton44, 10 jaar geleden

Hallo,
mijn probleem met de overdrive is gelukkig opgelost. Het was inderdaad een electrisch probleem zoals jullie al suggereerden. Toen ik vanavond een stukje reed, deed hij het eerst niet toen ik hem met de overdrivehendel aan het stuur aanzette. Toen trok ik de hendel nog een beetje harder naar mij toe, en zie, hij deed het weer. Dus het ligt aan de hendel aan het stuur. Blij.
Bedankt voor jullie diagnose.
Met vriendelijke groet.
Ton Peeters.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars of stel zelf een nieuwe vraag.