1 bezoeker online

Classic Cars: simca 1.1

Brandstof: benzine, Motorcode: 1.1

onze simca 1100vf zat onder het kleppendeksel vol dikke vette drap .waar komt dit of kan dit vandaan komen?gekocht van iemand hier in frankrijk die er al jaren niet meer in reed.iets met verkeerde olie te maken?iemand rade me aan leeg te laten lopen petroleum erin een minuut te laten lopen en zo schoon maken want het is nog een met klepstoterstangen en als de olie niet overal komt loopt de boel vast denk ik.alle ideen zijn van harte welkom

audi100fanaat

Geplaatst door audi100fanaat , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

0

Art-52, 9 jaar geleden

hallo Guus,
Die dikke vette drab ,was deze een beetje cremekleurig? dan kan het vocht zijn van eventueel lang staan. Het kan ook zijn dat je de koppakking kapot hebt ,dan vermengd koelvloeistof zich met olie . Ik heb geen ervaring met die petroleum truc .
Ik maak het zo goed als mogelijk schoon, laat de motor warm lopen en tap de olie af en ververs deze. Dan ermee rijden liefst lange stukken en dan herhalen.
Bij de lidl koop je 5ltr olie voor 6 euro dus daarkun je geen bult aan vallen.

Kijk ook even naar je koelwater of daar geen olie- achtig laagje op zit.

groet frans

0

audi100fanaat, 9 jaar geleden

bedankt frans voor de antwoorden en tips.voor de info de drap was(is) zwart het lijkt wel vet.verder is olie peil waterstand steeds gelijk zonder olie op de koelvloeistof.en het enige wat ik er nog over kan zeggen is dat de kleppen voor mijn gevoel te droog blijven de olie komt niet naar boven lijkt me en daarmee kwam die kennis van me op die petroleum truc die hun met hun trekkers in de jaren 50 deden die waren niet zo stof dicht .die zwarte drap plakt als geen ander en het lijkt ook of er vuil in zit ik heb het kleppendeksel eraf gehaald alles schoon gemaakt met diesel en onder druk.en toch vind ik de kleppen te droog.de olie komt toch via de klepstoter stangen naar boven?het carter heb ik er nog niet onder vandaan gehaald maar dat gebeurd snel.ik hou je op de hoogte.als je foto's wil van het monster en of de drap meld het me dan.groeten guus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars Simca of stel zelf een nieuwe vraag.