Daewoo-Chevrolet Kalos: ABS lampje gaat zo nu en dan branden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

ABS lampje gaat soms tijdens het rijden branden, maar is even later ook weer uit. Uitlezen geeft een vage melding van ongedefinieerde fout, dus denkelijk is onze scanner niet echt geschikt om deze storing uit te lezen. Normaal als het een sensor is, dan brandt zo'n lampje continu of tijdens het afremmen, maar voor we de auto verder gaan uitpluizen is de vraag of er bekende problemen zijn met de ABS Computers van deze auto's?

Is volgens mij nl. een Kelsey-Hayes computer en die hebben bij de Opels wel eens problemen gegeven weet ik uit ervaring.

Siem

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Let op evt op los zittende of gebroken abs ringen

janh5107 (0) PRO, 11 jaar geleden

onlangs nog een abs-unit van zo'n auto door een gebruikte vervangen. hiervan brande het lampje konstant en geen foutcode.
let wel, het lampje word aangestuurd door een abs-lamp module welke weer aangestuurd word door de abs computer. als je in de stekker van de abs-computer pin 16 (grijze draad) aan massa legt moet het lampje uitgaan. uitlezen ging het beste met chevrolet software.
j.e

Siem Bijman (115) PRO, 11 jaar geleden

2 jaar geleden inderdaad een gebroken abs ring bij deze auto. Lampje ging toen vrijwel direct na het wegrijden branden. Nu lijkt het wat anders want het is niet te zien dat er een ring is gebroken. Na een flinke rit van 30 km is er nog steeds geen lampje gaan branden en ook geen foutkodes. Klant wil geen vermogen meer uitgeven en neemt hem eerst weer mee. Bedankt voor jullie tips jongens en we hebben met de klant afgesproken dat we er graag verder induiken en hem origineel gaan uitlezen als het lampje weer gaat branden om toch iets wijzer van de storing te worden.

Ik ben zelf toch bang voor een defecte abs-computer zoals met de Vectra's het geval is.

G. VDK (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb hier een 2006 kalos met hetzelfde probleem... Nu en dan licht het Abs lampje op, en trilt de rempedaal direct bij indrukken... Gaat vanzelf weer uit en remt terug normaal

jjvs (0) PRO, 8 jaar geleden

Zelfde probleem gehad sensors vervangen eerst twee toen weer twee probleem opgelost.
Zijn niet echt duur maar wel opgelost.

Met groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.