Mitsubishi Carisma: Carisma heeft hard rempedaal

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: gdi

Ik heb een probleem met een 99er carisma GDI

Deze heeft regelmatig smorgens een hard rempedaal, het pedaal is maar heel iets in te drukken en de auto remt nauwlijks.

Gisteren remvloeistof ververst, proefrijden, en nu zelf het probleem ook gemerkt.

even wat testen gedaan:

80 km rijden, rechter voet op het gas houden en met links remmen, er gebeurt niets, pedaal is keihard en auto vertraagt niet

op een kruising aanrijden, gas los, remmen, pedaal is hard totdat het toerental onder +/- 1500 rpm komt en dan begingt de rem te werken, bij flink doortrappen gaat ook de abs gewoon zijn werk doen

vacuumslang van de bekrachtiger afgehaald, heeft voldoende onderdruk aan de slang, zowel stationeer als op toeren.

slang op de rembekrachtiger gezet en membraam aangezogen met de mond, krijg niet het idee dat het membraam lek is( heb dit bij een andere auto(volvo V70) gehad, hier kon je in de auto duidelijk gesis horen van de rembekrachtiger)

Zou dit in de hoofdremcilinder kunnen zitten?

Alvast bedankt

volvospeed

Geplaatst door volvospeed (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

als jij geen verschil voelt in de pedaal met of zonder draaiende motor gooi ik het op je rembekrachtiger,als je de ontluchtingsnippels losdraait zakt dan je pedaal wel weg tijdens het intrappen?

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Het darmpje op de inlaatcollector naar de rembekrachtiger zit verstopt met koolstofdeeltjes, haal de darm van de collector en duw er eens in richting collector met een schroevendraaier, typisch voor een gdi-motor, kwam vaker voor in de tijd.

Groeten Wim

volvospeed (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo Wim

Je bedoeld dat buisje dat op het inlaatspruitstuk, waar de bekrachterslang op zit?

Mvg Marcel

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Inderdaad

volvospeed (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=wim12199]Inderdaad[/quote]
bedankt, ik ga de klant even bellen voor een afspraak

ik hou jullie op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.