1 bezoeker online

Pontiac Trans Sport: start en dan uit

Bouwjaar: 1992, Brandstof: benzine, Motorcode: v6

Geachte leden,

Zoals u weet had ik laatst gepost dat k problemen had met de pontiac. na enige antwoord had ik de pcv valve klep vervangen.
Na dat ik dit had gedaan reed hij als een zonnetje maar toen. De volgende ochten wou ik hem starten en toen was het ja hoor weer raak.
hij start en valt uit. dit 3 keer toen bleef hij aan en daarna was het weer uit. gestart gas er bij toen deed hij het even schakelen en toen weer uit.
Toen deed ik het weer toen gas er bij bleef hij draaien schakelen gassen en toen 30 meter verder weer uit. toen terug geduwd en toen deed hij niks meer. heeft iemand enig idee?

alvast bedank u voor u antwoord

antoine0010

Geplaatst door antoine0010 , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

0

Mercury, 8 jaar geleden

heb je wel vonk?

even een dop eraf en met een bougie controleren. geen vonk? dan je bobines en de module los halen van de grondplaat, de bobines zitten rechts boven de multiriem. dopje 5,5 mm. dan module los halen. de grondplaat is van aluminium, en is vaak zwaar geoxideerd. deze schoonmaken met staalwol of schuurpapier 1000. in de grondplaat zitten 3 koperen slotboutjes. deze ook goed schoonmaken en een extra massakabel aan de onderkant aan een van deze boutjes bevestigen. de zaak weer monteren en hopen dat ie het weer doet.
krijg je slechts 1 keer een zwakke vonk, dan is WAARSCHIJNLIJK!!! (niet zeker) je ontstekingsmodule defect.
ook de krukassensor wil nog wel eens gaan, zit achter de krukaspoelie en is heel lastig te vervangen. controleer in elk geval de bekabeling en de stekker.
indien de auto is uitgerust met een start onderbreker, dan wil die ook nog wel eens vervelend doen. accupool los, kwartier wachten en weer aansluiten, soms heb je geluk en doet ie het weer.


gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.