Suzuki Grand Vitara: Problemen roetfilter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DDIS

Bij een Grand Vitara 3 Drs 2008, 1.9 DDIS, met 1500km op teller hebben we steeds het volgende:
het lampje van de roetfilter schiet te pas en te onpas aan. Bij het uitlezen komen we steeds op een volle roetfilter en moet er gereden worden op de snelweg om te kuisen en nadien is het lampje terug uit voor ongeveer een 300-350km. Na de reiniging blijft er ongeveer 13gr in de roetfilter zitten, wat volgens de voorschriften in orde is.
Nu is wel het feit dat de bestuurder een thuisverpleegster is, en dus wel steeds heel veel korte afstanden en veel stadsverkeer doet maar nooit snelwegen.
Hoe kunnen we dit probleem oplossen? Heeft er iemand nuttige tips? Er is het idee gerezen om de roetfilter te doorboren.
Dank bij voorbaat

held1980

Geplaatst door held1980 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (120) PRO, 15 jaar geleden

Er is het idee gerezen om de roetfilter te doorboren. Ik denk niet dat dat werkt. De roetfilter wordt toch gemeten door voor en achter de druk te meten? bij doorboren zal hij altijd een lage of lagere druk hebben.
Vraag me af wat et mangement dan gaat reageren.

Ik weet dat bij Volvo de auto het roetfilter niet gaat schoonbranden bij stadsverkeer. Je zult haast zeggen dat de klant een blokje om moet in haar vrije tijd.

frank3153 (0) PRO, 15 jaar geleden

het systeem is ontworpen, om waneer nodig het roetfilter zelf te reinigen met het regeneratieproces en met alleen korte ritjes, zal dat veel vaker moeten dan met veel snelwegkilometers.
af en toe een flinke rit maken is een must voor diesel met DPF
Hou dit wel bij, want te lang met een dicht filter blijven rijden, wil zeggen geforceerde regeneratie bij dealer €€€€€

ix55 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de dealer langsgaan en de nieuwste sofware voor de Vitara laten installeren. De intervallen voor regeneratie zijn korter gemaakt in de nieuwe software. Duurt wel ongeveer een uurtje voor de update er in zit.

Gee (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij deze update word ook het maximaal drukverschil tussen voor en na het filter vergroot,dus minder snel het lampje aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.