Seat Leon: Climate Control blaast alleen warme lucht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De airco van de Seat Leon blaast alleen nog maar warme lucht. Enkele maanden geleden is deze bij de dealer opnieuw gevuld en blies de airco bij een ingestelde temperatuur van 20 graden nog koude lucht. De laatste maand blaast de airco echter op elke ingestelde temperatuur (zelfs op LOW) alleen nog maar warme lucht. Zelfs bij een huidige normale buitentemperatuur (20 graden) wordt het al ontzettend warm en benauwd in de auto.

Wat kan de oorzaak zijn?

Gerrit VW

Geplaatst door Gerrit VW (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

low budget (0) PRO, 9 jaar geleden

ik denk dat je een lek in je aircosysteem hebt,
even laten controleren op druk c/q lekkage

TheoStek (0) PRO, 9 jaar geleden

idd druk laten controleren en de compressor.

Gerrit VW (0), 9 jaar geleden

In juni is de airco onder druk gezet en getest met UV toen deze opnieuw is gevuld en gereinigd. Er zot nog een maand garantie (Autotrust Exclusief garantie) op de auto dus maar terug naar de verkopende dealer en laten testen.

Gerrit VW (0), 9 jaar geleden

Onderweg naar de dealer. Na ongeveer 110 km op de snelweg komt er opeens weeë koele lucht uit de roosters terwijl de instelling op 22 graden staat. ???

Gerrit VW (0), 9 jaar geleden

Probleem is gevonden: defecte aircopomp. Kosten totale reparatie € 1.500,= Hopen dat dit volledig wordt vergoed vanuit de garantie.

Gerrit VW (0), 4 jaar geleden

Airco is uiteindelijk volledig vervangen en daarmee was het probleem opgelost. Viel gelukkig volledig onder de garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.