Citroën C3: Hapert / stottert stationair

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Vanaf stationair het gas wat intrappen en ook in de versnelling bij laag toerental gaat de auto stotteren, met een paar keer ligtjes pompen gaat het toerental wel hoger, en kun je normaal gasgeven, anders slaat de motor af.
Bougies, oliefilter en luchtfilter inmiddels vervangen, auto uitgelezen > geen foutcodes, koelvloeistof temp bij uitlezen ook goed, onderste lamba sensor blijft bij stationair toerental op +/- 700mv staan en gaat pas pendelen bij toerentallen boven de 2500, ook is ligtjes een blik geluid hoorbaar voor bij de motor, misschien kat los, maar kan het geluid niet precies plaatsen.........; wie heeft er enig idee of tips........?

Boris150

Geplaatst door Boris150 (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo , dat je onderste lambda sonde gaat pendelen ( bij een juist werkende katalysator staat deze stil ) en omdat je een blikkerig geluid hoort duid dit vrijwel zeker op een defecte katalysator . Het monoliet liet los in zijn behuizing .Demonteren van deze katalysator is vrij eenvoudig en zal ook de bevestiging geven dat deze defect is . Heb je onlangs geen slecht lopende motor gehad ? Op 3 cilinders lopen ?

Boris150 (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor je bericht, motor liep op alle 4 de cilinders bij binnenkomst, echter bij laag toerental in de versnelling dan iets gasgeven hapert / smoort deze, en bij volledig gas slaat de motor af. Het probleem doet ze voort tot ongeveer 2000 toeren, daarna trekt hij als een beer.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.