Renault Grand Scenic: Foutmelding

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1498, Vermogen (kw): 81

Wagen krijgt foutmelding " antipollution controlleren" waarbij het oranje lampje brand.Verder rijdt de auto normaal. Gaat dus niet in noodloop
Foutcodes:
DF026 Circuit bediening cilinder 1 Bij maximale aanslag
DF029 Circuit bediening cilinder 4 Bij maximale aanslag

Zit dit probleem in de verstuivers of dienen we dit ergens anders te gaan zoeken

Ronnnn10451

Geplaatst door Ronnnn10451 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

In het algemeen: "Antipollution controleren" duidt op een roetfilter wat te vol is en teveel tegendruk levert of ooit heeft geleverd. Komt de foutmelding terug na wissen? Oorzaak is onvolledige / onvoltooide / uitblijvende regeneratie. Als je een diesel met AdBlue tankje hebt, kan je AdBlue op zijn. Dat kan je navullen. Ook kan je het regenereren zelf opwekken, ik meen door op de snelweg langdurig met een wat hoger toerental te rijden (dus 1 versnelling lager kiezen). Regenereren kan je zien aan het momentele verbruik: dat is dan tijdelijk hoger dan je gewend bent.

Ronnnn10451 (0) PRO, 6 jaar geleden

Foutmelding is iets meer dan 2 maand geleden gewist geweest. En pas nu terug gekomen. AdBlue heeft deze niet. Het opwekken van de regeneratie is vorige keer voor het wissen van de fout uitgevoerd geweest op de snelweg. Daarna fout gewist en is deze meer dan 2 maand uitgebleven.

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

Regenereren moet periodiek gebeuren om het roetfilter zijn werking te laten behouden en de motor niet te smoren door de tegendruk. De motorcomputer neemt zelf initiatief tot regenereren als dat nodig is. Als de autogebruiker bewust of onbewust het regenereren onderbreekt (bv. gebruik voor vele korte ritjes zonder regelmatige lange/snelweg ritten), krijg je precies de situatie die jij beschrijft: een roetfilter wat aan regeneratie toe is, maar waarbij de regeneratie niet kan worden afgerond.
Ik vermoed dus dat het een gebruiks-issue is.

Ronnnn10451 (0) PRO, 6 jaar geleden

Kunnen deze geforceerd geregenereerd worden bij Renault?

Ronnnn10451 (0) PRO, 5 jaar geleden

Verstuivers werden vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.