Volkswagen POLO: Koud lang starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Moet lang doorstarten voor hij loopt. Vooral na wat langer staan. Maakt niet uit of het koud of warm is buiten. Heb gekeken in meetwaarden, starttoerental blijft beetje hangen op 250 toeren. Zodra hij wat hoger klimt slaat hij aan. Heb accu eerst vervangen, lijkt beter, maar niet afdoende. Heb retour los gehad van verstuivers, maar dat is zomaar druppelen. Zou toch de startmotor de oorzaak zijn, of zijn er meer problemen bekend bij deze motoren.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

de Dokter (0), 6 jaar geleden

wat is de spanning tijdens het starten?

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Voordat accu is vervangen onder de 9.6 volt. Er na wat hoger. Ga vlg week de startmotor demonteren. Je kan horen dat hij moeizaam ronddraait.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Net naast koelreservoir lopen je brandstofleidingen en daar zit ook een soort T-stuk of plastiek verbindingsstuk, daar wil het nog wel eens gaan lekken maar de startmotor kan ook heel goed versleten zijn. Kan je het anders even filmen en hier posten? Dan hebben we een veel beter beeld van wat er precies gebeurd.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Het anker in de startmotor was defect. Nieuwe startmotor en je merkt echt goed dat hij veel sneller ronddraait. Slaat nu goed aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.