Opel TIGRA: Onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Auto loopt onregelmatig stationair. Soms loop hij te schommelen rond 1500 toeren en lijkt het alsof hij continue probeert te regelen. Blijft dan schommelen. Soms loopt hij wel rond 800 toeren stationair, maar dan ploft hij uit de uitlaat, alsof hij overslaat. Motor kantel dan ook wat op en neer.

Geen storing, gasklephuis al schoongemaakt, compressie en bougies zijn goed.
Iemand ideeen?

Mvg

Snoof

Geplaatst door Snoof (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Snoof (0), 5 jaar geleden

Aanvulling: tijdens het rijden geen enkel probleem. Auto trekt goed op, geen schokken. Kortom, wanneer gas wordt gegeven is het probleem weg. Alleen bij stationair doet zich het probleem voor.

Mvg

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Je hebt hem uit laten lezen? Laat hem eens draaien met de stekker van de luchtmassa meter eraf.

Snoof (0), 5 jaar geleden

Ja uitgelezen. Geen storingen...
Ik zal morgen eens proberen zonder lmm

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Ok duidelijk. Egr klep is ook een grote boosdoener bij deze motoren. Inlaatkanalen van de egr in het spruitstuk willen ook dicht gaan zitten. Onlangs ook nog 1 gehad zonder storing maar met defecte egr. Deze heb ik afgedopt maar dan krijg je wel storing.

Sven Verschaeren (0) PRO, 5 jaar geleden

Carterontluchtinsslangen zijn nog in orde?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.