Renault TWINGO: transponder

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

ik heb maar 1 sleutel van de Twingo maar kan er een transponder ontbreken in de sleutel, voor de deur vergrendeling

Willem Guddens

Geplaatst door Willem Guddens (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik snap niet juist wat je vraag en probleem is maar even ter info, een transponder is enkel voor de startvergrendeling...

Dit heeft niets met de deurvergrendeling te maken.

Heino4267 (110), 5 jaar geleden

Wat is nou precies je vraag?
- als je kan starten en rijden met alleen die sleutel in de auto, is de transponder in orde.
- als de centrale vergrendelingsknoppen niet (goed) werken: dat werkt via de drukknoppen (die gaan regelmatig kapot) en via de ingebouwde batterij.
- jij hebt nog een infrarode afstandsbediening en de dealer heeft voor jouw auto een noodcode waarmee je altijd kan starten en rijden. je kunt met de camera van een oudere telefoon (bv. een ouwe Nokia) kijken naar het oog van je afstandsbediening of de sleutel wel of niet signaal afgeeft als je op knoppen drukt: dan zie je "een lampje gaan branden".
- een bekend euvel bij jouw auto is dat de antenne boven de binnenverlichting zit en gaat lekken. Boven de binnenverlichting zit vaak de infrarood ontvanger van de afstandsbediening en als die nat wordt, doet die het niet goed meer: dan werkt je CV niet meer maar je kunt nog wel rijden. De binnenverlichting eruit wippen, alles voorzichtig schoonmaken (ook de print) en de antenne afdichten kan het euvel dan definitief verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.