Toyota Yaris: zijn velgen uitwisselbaar ?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine

Hallo,

M'n vriendin heeft een nieuw model yaris gekocht bjr 2011, reed eerst het model tot 2011 en heeft winterbanden op stalen velgen van het oude model die nog heel goed zijn 1 seizoen. bandenmaat zijn hetzelfde.
zijn de velgen uiwisselbaar ?

Groet

Andrees

Geplaatst door Andrees (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Andrees (0), 5 jaar geleden

Dankjewel JdeP
Nu heb ik het verschil gezien in de et waarde, de et waarde van het model tot 2011 heeft een et van 39 en het nieuwe model heeft et 45, andere waarden zijn gelijk. Weet jij of de velgen van het oude model alsnog uitwisselbaar zijn met het nieuwe model ?

kaleido 1 (1565) PRO, 5 jaar geleden

Omdat de et waarde lager is van de oude velgen , kunnen ze er wel onder , de velgen staan iets verder naar buiten , normaal is een afwijking van max 5 de grens van toelaatbaar , ik zou ze er onder zetten en gewoon proberen , stuurt de auto goed en loopt er niets aan , prima.

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

De et waarde van 45 voor het nieuwe model staat bij 17 inch velgen die wel breder zullen zijn als de oude velgen.
Rechtstreeks vergelijken gaat dus niet. Gewoon uitproberen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Andrees (0), 4 jaar geleden

velgen passen !

kaleido 1 (1565) PRO, 4 jaar geleden

mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.