Toyota Yaris: Stuurbekrachtiging stuurt slecht.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Beste Forumleden,

Wij hebben een probleem met onze Yaris van de eerste generatie.

De auto heeft elektrische bekrachtiging, wij hebben meerdere auto's gereden met hydraulische en elektrische bekrachtiging, maar geen andere auto stuurt zo vaag als onze Yaris.

Eerst was er een probleem met het ''trekken'' aan het stuur, net alsof er windkracht 9 staat, dit probleem zie je in onderstaande filmpjes met de tijden erbij wanneer dit ''trekken'' gebeurd.

en is opgelost met een nieuwe stuurcomputer ( geen idee welke computer dit precies is )

De Yaris stuurt echter nog steeds heel vaag, net of die niet helemaal weet wel of niet de bekrachtiging in te schakelen vooral in de middenstand.

Ook komt het stuur nooit zelf verder terug naar de het nulpunt als 90 á 30 graden.

Het probleem is 99.9 % zeker niet te wijten aan ''hardware'' als banden,rubbers, uitlijning etc maar echt iets software matigs in het stuurhuis.

Meerdere Yarissen hebben dit probleem ( vooral veel op engelse fora ) en helaas is de enige optie die nog over blijft een nieuw stuurhuis, voor we dit echter laten uitvoeren hoor ik graag of andere mensen ook dit probleem hebben gehad met een Yaris generatie 1?


-------------
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=njGzqiMx...[/yt].

vid1
6 - 10 seconds
18-24 seconds

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=5RkFWpZy...[/yt].

vid2
2-9 seconds
20-27 seconds

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=iZ_Xyzia...[/yt].

vid3
3-19 seconds
28-32 seconds

----------------

looneytune

Geplaatst door looneytune (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.