Mini One: slotbout of adapter kapot

Hoi, hier een mogelijke oplossing voor als je de adapter van je wielslot kwijt bent of als deze beschadigt is. Deze methode is bij mij al twee keer succesvol geweest. Probeer dit als je geen andere oplossing meer hebt of het erg duur is. Uitboren is volgens mij zinloos. Na een bezoek aan diverse gespecialiseerde bedrijven heb ik een aantal boren gekocht. ( kobalt boren).
Geen succes. Nog een boor opgehaald die harder en beter was. Ook geen succes. ( alle boren waren van industriele kwaliteit). Mijn oplossing : Draai de overige moeren los en daarna weer indraaien tot de helft van het totale aantal windingen. Ga rustig ( max 5 km per uur )rijden en stuur links en rechtsom. Dit is redelijk gevaarlijk dus doen met ervaren chauffeur.
Probeer iets speling te krijgen tussen velg en naaf. Zet de auto weer op de brug. Klop met fatsoenlijke hamer op de band. ( niet op de velg) Spuit kruipolie tussen naaf en velg. Gaandeweg ontstaat er iets speling. ) 0,5 cm is al veel. Als je dit bereikt hebt zit de bout redelijk los. Pak het kapotte slot of 1 wat erop lijkt en draai los met perslucht. Hard aandrukken). Bij mij was het slotje eruit. Tot slot : Deze methode is zelf bedacht en niet een originele oplossing. Het is niet geheel ongevaarlijk maar als je een beetje technisch bent of een of een handige harrie kent is het wel te doen. De naaf en velg zijn bij mij onbeschadigt gebleven. Groeten Remco Haan.

Remco haan

Geplaatst door Remco haan (0) PRO , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (300) PRO, 4 jaar geleden

Bedankt voor de tip, Remco.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.