Mercedes-Benz VITO: interieur verlichting doet het niet!

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 100

Beste,

Sinds kort brandt de interieur verlichting niet meer.
Ik heb de zekeringen nagekeken en deze zijn heel.
De verlichting in de laadruimte doet het alleen wanneer ik de knop in het dashboard indruk.

Een andere vraag, ik heb de originele mercedes audio 20 radio, met telefoonfunctie, maar ik mis de originele microfoon. Waar kan ik zo'n microfoon bemachtigen. Op internet gezocht, maar niks gevonden!

Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt.

Morlog

Geplaatst door Morlog (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

djoeri (0) PRO, 4 jaar geleden

Binnenverlichting wordt door een stuurunit geregeld, wil wel eens gebeuren dat de uitgang hiervan uitvalt, Dit kan je soms verhelpen door ff de accupool los te koppelen en 5 min te wachten voordat je deze weer aansluit. Dit reset de unit dan. Je weet zeker dat je lamp heel is, anders ff meten met een multimeter of je spanning hebt.

Wat bedoel je precies met de microfoon? Heb je de radio er al standaard inzitten of wil je deze er inbouwen? De originele microfoon zit in de console in het dak waar ook je binnenverlichting in zit, is ook te krijgen bij de dealer. Als je deze achteraf in wil bouwen let wel op dat er dan geen bedrading in zit als je de standaard radio hebt of alleen de radio voorbereiding. Draad moet je dan zelf aanleggen, ik zal dan alleen voor een andere microfoon kiezen eentje met versterker erin omdat de originele niet erg goed klinkt als je deze achteraf inbouwt (klinkt zacht/ ver weg)

Morlog (0), 4 jaar geleden

Hallo Djoeri,

Ik heb inderdaad de lampjes in de unit nagekeken en deze waren niet kapot. Ik heb een dakunit met brillenvak erin en meerdere lampjes.
Ik zal jouw advies betreffende het loskoppelen van de accupool uitproberen, hiervoor mijn dank.

Wat ik bedoel met de microfoon, is dat deze er niet in zat, terwijl er wel een af-fabriek radio (audio20) inzit met ingebouwde bluetooth carkit.
Ik wil inderdaad een andere microfoon erin plaatsen, maar achterop de radio kun je deze niet aansluiten middels een jacket. Waarschijnlijk kan je de microfoon alleen met een speciale aansluiting (vierkant blokje!) aansluiten. Waarschijnlijk is deze aansluiting alleen bij de dealer verkrijgbaar!

djoeri (0) PRO, 4 jaar geleden

Klopt dit is een speciale aansluiting, maar dat is wel raar dat deze er niet inzit de originele microfoon hoort in de console/dakunit te zitten waar ook je lampjes inzitten van je binnenverlichting. Als je deze origineel besteld is de kabel niet zo lang, (zie link) er hoort eigenlijk nog een verlengkabel tussen die normaal gesproken origineel in de kabelboom van de auto zit. Deze is bij Mercedes zover ik weet niet los te krijgen. Dit is een kabel met een zogenaamd shield, een afscherming voor invloed van buitenaf misschien dat zoiets bij een elektrozaak te krijgen is, ik heb er zelf eentje gemaakt maar dit was niet helemaal perfect, wel last van storingen af en toe (slecht verstaanbaar)

Wat je kan doen is je aanmelden bij het Mercedes Forum, hier zit iemand die lid van het forum is en die gespecialiseerd is in achteraf inbouw van Mercedes opties, Zijn forumnaam is Mbenz.

https://www.mercedesforum.nl/forum/?sid=...

https://www.commandonline.co.uk/Micropho...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.