Peugeot 3008: Airco doet het niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Goedemiddag, sinds 2 weken geleden is de airco van onze peugeot 3008 bj 2010 ermee gestopt.Er komt alleen warme lucht binnen ipv de buitenlucht die binnen hoort te komen. Er is door de garage een airco check en geen storing of iets dergelijks geconstateerd. De condensor en de kachelhuis is na gekeken en nog steeds niks. Er is contact opgenomen met helpdesk van peugeot maar nog steeds geen antwoord. Weet misschien één van jullie wat het probleem zou kunnen zijn.
Met vriendelijke groet,
Bryan

Bryan70

Geplaatst door Bryan70 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 4 jaar geleden

Er gebeurt helemaal niets als de airco ingeschakeld wordt , de drukken veranderen niet , de compressor doet niets , de condensorfan werkt niet enz.
Ik neem aan dat de koudemiddelvulling goed is , de kachelventilator werkt en er geen zekeringen defect zijn.
Er staat spanning op de hoge druk schakelaar ?

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Laat em eens uitlezen bij een dealer. Waarschijnlijk ook hier storing op thermostaat huis.

Bryan70 (0), 4 jaar geleden

Goedemiddag,
Even een update van het probleem van de Peugeot 3008.
Na zelf wat onderzoek ben ik terecht gekomen bij de Aircospecialist NH in Broek op Langedijk. Heb gelijk contact met ze opgenomen en gelijk een afspraak gemaakt.
Een paar dagen later ben ik langsgegaan en heb het hele verhaal uitgelegd, dat ik alleen warme lucht binnen krijg ipv de buitenlucht die hoort binnen te komen. En dat de airco het ook niet doet. De monteur heeft wat metingen gedaan en hij kon met zekerheid zeggen dat de condensor en de aircopomp de oorzaak zijn van dit probleem...….
Volgens de monteur is de aircopomp stuk gegaan doordat er een goedkope condensor is zat die maar een paar jaar mee gaat. Een originele condensor gaat 8 jaar mee volgens de monteur. Heb een offerte gevraagd voor het vervangen van de condensor en aircopomp en vullen van de airco en arbeidsuren en het was een pijnlijke totaalplaatje. Maar ja een airco die het doet en buitenlucht die binnen hoort te komen is ook fijn als alles het doet. Het is beter als je je auto voorziet van alleen originele onderdelen ipv imitatie onderdelen. Het kost wel wat maar het scheelt een hoop ellende. Voor degenen die hebben geregeerd "Bedankt" voor de reacties.
Groet,
Bryan70

harry4203 (400) PRO, 4 jaar geleden

tja, wat is origineel, psa maakt geen condensors. en een condensor die 8 jr meegaat.......... ik moet em nog tegenkomen. het zal ongetwijfeld voorkomen, maar dat is meer uitzondering dan regel. de levensduur heeft vaak meer te maken met het model auto (steenslag ed op de condensor) dan het merk condensor.

kaleido 1 (1385) PRO, 4 jaar geleden

Imitatie of origineel zegt niets over de levensduur, na een dag een steentje op de verkeerde plek en ook een originele is lek , maar die discussie gaan we maar niet opstarten , mooi dat het opgelost is.

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Heb je hem ook uit laten lezen op mogelijke storing op het thermostaathuis/ gestuurde thermostaat zoals eerder aangegeven? In je 1e bericht geef je aan dat airco gecheckt is en goed bevonden. Je zal niet de 1e zijn die alles vernieuwd/laat vernieuwen en uiteindelijk tot de conclusie komt dat de gestuurde thermostaat defect is, want dan werkt de airco namelijk ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum