Citroën JUMPY 1200 L2H1 2.0HDI 140: Ventilator Radiateur

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHR, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Tijdens vakantie in Oostenrijk is bij de beklimming van een pas (17%) de motor een 5-tal seconden te heet geworden. Meteen na signaal de verwarming op hoogste stand gezet en de temperatuurmeter dook onmiddellijk terug naar de 90 graden. Niveau koelwater bleek in orde. Thuisgekomen heb ik de motor stationair warm laten lopen totdat ventilator de radiateur extra ging koelen. Nu blijkt dat er slechts 1 ventilator draait (aan bestuurderskant), de 2de staat stil. Mijn vraag: horen beide ventilatoren te draaien, of wordt 2de ventilator via een sensor pas in 2de instantie ingeschakeld/bijgeschakeld ? Of heeft de 2de ventilator slechts een functie bij de airco ?

JumpyCamper

Geplaatst door JumpyCamper (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Heb je airco? Wat gebeurt er als je die aan zet?

Je kunt de stilstaande ventilator ook testen door zelf rechtstreeks voeding en massa te geven. Dan moet deze draaien.

JumpyCamper (0), 4 jaar geleden

Ja. Dat wil de monteur ook gaan doen (want mogelijk is de ventilatormotor defect), maar eigenlijk willen wij weten hoe ze behoren te werken: allebei tegelijk ja/nee en is airco ja/nee van invloed op de werking ? Bij het uitlezen is er géén storing gemeld.

JumpyCamper (0), 4 jaar geleden

En ventilator draait ook niet bij ingeschakelde airco.

JumpyCamper (0), 4 jaar geleden

Opgelost: motor ventilator aan bijrijderskant bleek defect. Ook rechtstreekse voeding en massa brachten geen beweging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.